Kundcase

fall·studie [substantiv] ~en ~er

(engelska: Case study) är en forskningsstrategi som syftar till att använda företagets befintliga kunder och
de lyckosamma implementationer man gjort tidigare för att bygga förtroende hos nya kunder.

Månadens Kundcase

ROI första tolv månaderna:

Omsättningstillväxt på ca:

Resultattillväxt på ca:

Dåläge...

Den här historien/kundcaset handlar om “ett mindre IT företag från Göteborg”; vi kan kalla det Glenn. I Sverige har Glenn en bra marknadsposition och deras inbound marketing genererar en stadig ström av potentiella kunder i tillägg till deras övriga innesälj. Som resultat har dem senaste åren vuxit organiskt med mellan 25-30% årligen. Därför ville Glenn 2018 expandera mot Danmark för att sedan ta båten över till Tyskland och resten av Europa inom ett par år. Dock saknande det danska dotterbolaget marknadskännedom, marknadsföring, säljkraft och kundbas att utgå från. 

Här kom Adsensus in i bilden.

...Nuläge

Lösningen via Adsensus gav en fortsatt tillväxt på cirka 30%, trots investeringen i en helt ny marknad. Vidare så har man idag en strukturerad och säljdrivande digital marknadsföring som inkluderar sökmotoroptimerat innehåll, annonsering, retargeting och uppföljning. Slutligen så finns en mindre säljorganisation som delvis jobbar med kalla samtal, partnerprogram, webdemos och utesälj. Expansionen mot övriga Europa fortgår som planerat, och startade under 2019.

Som företag vet man precis vad det är man erbjuder och har en uppfattning om vilket värde ens tjänster/produkter kan tillföra kunden. 

Däremot har man inte alltid lika bra koll på vad andra i branschen erbjuder, hur de gör det eller vad deras värdeproposition är. 

Därför har vi som jobbat med 100-tals kunder i ett 10-tal olika branschar en helt annan insyn/erfarenhetsnivå av vad som funkar och inte. Dessutom har vi resultaten att visa upp. 

Skicka därför gärna över kortfattat om din utmaning samt annan information du anser vara av vikt fär oss. Utifrån ditt underlag tar vi då fram de kundcase som är mest relevanta för dig och visar hur vi hjälpt andra innan dig med liknande utmaningar.